DOLAR 35,2547 0.16%
EURO 36,7524 0.12%
ALTIN 2.965,420,39
BITCOIN 3340419-0,07%
İstanbul
10°

HAFİF YAĞMUR

  • Footer 3
  • Footer 3
  • Footer 3
  • Footer 3
  • Footer 3
  • Footer 3
  • Footer 3
Yaşlanma ve Uzun Ömür Üzerine Bilimsel Çalışmalar

Yaşlanma ve Uzun Ömür Üzerine Bilimsel Çalışmalar

ABONE OL
3 Haziran 2024 12:12
Yaşlanma ve Uzun Ömür Üzerine Bilimsel Çalışmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere merkezli Royal Society’nin eski başkanı Venki Ramakrishnan, insan ömrünün uzamasıyla ilgili çabaların ve fikirlerin bilimsellikten uzak olduğu ve ticarileştiği konusunda uyardı. Ramakrishnan, bilim insanlarının yaşlanmayı anlama konusunda henüz başlangıç aşamasında olduğunu ancak milyarderlerin bu alana yatırım yaptığını belirtti.

Ramakrishnan, Nobel Kimya Ödülü sahibi bir bilim insanı olarak insan ömrünün nasıl uzatılabileceğini araştıran yeni kitabı “Neden Ölürüz?” hakkında konuştu. Galler’deki Hay Festivali’nde yapılan konuşmasında, yaşlanmanın biyolojisi üzerine yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Yaşlanma Sürecinin Tersine Çevrilmesi ve Yatırımlar

Yaşlanma ve Uzun Ömür Üzerine Bilimsel Çalışmalar

Ramakrishnan, kişisel yaşlanma sürecini tersine çevirmek için yılda 2 milyon dolar harcayan Amerikalı teknoloji girişimcisi Bryan Johnson’ı örnek gösterdi. Johnson, yaşlanmayı geciktirici terapileri deneyerek sağlıklı yaşam kurallarına uymaya çalışıyor. Kendisine oğlunun kanından nakil yapılarak genç kanın yaşlı bir vücut üzerindeki potansiyel etkileri test ediliyor.

Uzun Yaşam Sektöründe Yatırımlar ve Öncelikler

InsightAce Analytics tarafından hazırlanan bir rapora göre, uzun yaşama sektörünün hızla büyüdüğü ve 2031 yılına kadar 45 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Teknoloji girişimcileri bu alana büyük ilgi gösteriyor ve birçok şirket bu alanda yatırımlar yapıyor.

  • Paypal’ın kurucu ortağı Peter Thiel, yaşlanan hücreleri hedef alan ilaçlar geliştiren Unity Bioteknoloji şirketinin yatırımcılarından biri.
  • Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un hücresel gençleştirmeye odaklanan bir biyoteknoloji şirketi olan Altos Labs’a yatırım yaptığı biliniyor.

Ramakrishnan, özel sermayenin bilimsel öncelikleri çarpıtabileceği konusunda uyararak, hızlı sonuçlar yerine uzun vadeli ve bilimsel temelli araştırmaların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli